Sezonun ikinci Grand Slam tenis turnuvası Roland Garros'ta tek erkekler dünya 1 numarası Jannik Sinner, ikinci turda Arjantinli Juan Manuel Cerundolo ile karşılaştı.
Philippe Chatrier Kortu'nda oynanan mücadelenin ilk iki setini 6-3 ve 6-2'lik setlerle İtalyan raket kazandı. Üçüncü seti 7-5, dördüncü ve beşinci setleri de 6-1 kazanan Cerundolo, adını üçüncü tura yazdırdı.
Karşılaşma toplamda 3 saatin üzerinde sürerken, sıcaklıktan etkilenen Sinner üçüncü setin ortasında tıbbi yardıma başvurmak zorunda kaldı.
İtalyan raket maçta son 20 oyunun 18'ini de kaybetti.
Sinner sağlık molası aldı
Yaklaşık 32 derece sıcaklık altında oynanan mücadelede baş dönmesi yaşayan Sinner, üçüncü sette sağlık molası almak zorunda kaldı.
İtalyan tenisçi, maçın devamında fiziksel olarak zorlanırken dünya 56 numarası Cerundolo, üst üste kazandığı oyunlarla maçı çevirmeyi başardı.
Sinner, Fransa'da ilk şampiyonluğunu hedefliyordu
Kariyerinde kazanamadığı tek Grand Slam Roland Garros olan Sinner, Fransa'da şampiyonluk hedefine uzak kaldı.
Cerundolo, kariyerinin en büyük galibiyetlerinden birini elde ederek üçüncü tura yükseldi. Arjantinli tenisçi, bir sonraki turda Martin Landaluce ile Vit Kopriva arasındaki maçın galibiyle karşılaşacak.
25. Grand Slam şampiyonluğu için mücadele eden turnuvanın favorilerinden 39 yaşındaki Novak Djokovic ise üçüncü turda yarın Joao Fonseca ile karşılaşacak.


Künye