Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu ilk maçında Danimarka'nın Nordsjaelland ekibini konuk edecek.
Ülker Stadı'nda saat 19.45'te başlayacak müsabakayı Macar hakem Gergo Bogar yönetecek.
Bogar'ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Theodoros Georgiou ile Balazs Szalai yapacak. Karşılaşmada Ferenc Karako ise dördüncü hakem olarak görev alacak.
Sezona oldukça etkili bir başlangıç yapan Fenerbahçe, Süper Lig'de 4, Avrupa'da ise 6 olmak üzere toplamda oynadığı 10 resmi müsabakayı da kazandı.
Söz konusu süreçte Avrupa'da çıktığı mücadelelerde rakip fileleri 21 kez havalandıran Fenerbahçe, maç başına 3,5 gol ortalaması yakaladı. Sarı-lacivertliler, kalesinde ise 6 maç sonunda sadece 2 gol gördü.
Avrupa'da 261. mücadele
UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu ilk haftasında Danimarka'nın Nordsjaelland takımını konuk edecek Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki 261. mücadelesinde 102. galibiyetini hedefliyor.
UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turunda Moldova ekibi Zimbru'yu 5-0 ve 4-0, 3. eleme turunda ise Slovenya'nın Maribor takımını 3-1 ve 3-0'lık skorlarla eleyen Fenerbahçe, play-off turunda karşılaştığı Hollanda temsilcisi Twente'yi de 5-1 ve 1-0'lık skorlarla yenerek gruplara kalmayı başardı.
H Grubu'nda Danimarka ekibi Nordsjaelland, Slovakya temsilcisi Spartak Trnava ve Bulgaristan'ın Ludogorets takımları ile eşleşen Fenerbahçe, gruptaki ilk maçında Ülker Stadı'nda Nordsjaelland ile karşılaşacak. Bu karşılaşma, sarı-lacivertlilerin Avrupa kupalarındaki 261. maçı olacak.
Son 18 Avrupa maçında tek mağlubiyet
Son dönemde oynadığı Avrupa maçlarında bileği zor bükülen Fenerbahçe, geçen sezondan bu yana yaptığı son 18 Avrupa mücadelesinde 14 galibiyet ve 3 beraberlik alırken, 1 kez yenildi.
Süper Lig'de de 4'te 4 yaparak liderlik koltuğunda oturan sarı-lacivertli takım, yeni sezonda ligde ve Avrupa'da oynadığı 10 maçta 10 galibiyet aldı ve bugüne kadar firesiz şekilde ilerledi.
Avrupa kupaları genelinde ise çıktığı 260 müsabaka sonunda 101 galibiyet elde eden Fenerbahçe, 55 beraberlik ve 104 mağlubiyet yaşadı. Fenerbahçe, söz konusu karşılaşmalarda rakip fileleri 347 kez havalandırdı, kalesinde ise 369 gol gördü.
Konferans Ligi'nde 9. sınav
Sarı-lacivertli ekip, Avrupa futbolunun 3 numaralı organizasyonunda 9. maçını yapacak.
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde daha önce yaptığı 8 maçta 6 galibiyet ve 2 yenilgi yaşadı. Söz konusu müsabakalarda 25 gol atan Fenerbahçe, kalesindeki 8 gole engel olamadı.
Maç | Fenerbahçe - Nordsjaelland |
Tarih | 21 Eylül Perşembe |
Saat | 19:45 |
TV & İnternet Yayını
TV yayını | - |
İnternet yayını | EXXEN |
Muhtemel 11'ler
Fenerbahçe, Nordsjaelland karşısına tek eksikle çıkacak.
Sarı-lacivertlilerde ligde son oynanan Antalyaspor müsabakasında sakatlık yaşayan Cengiz Ünder, önemli karşılaşmada forma giyemeyecek.
Fenerbahçe: Livakovic, Osayi-Samuel, Becao, Djiku, Oosterwolde, Crespo, Fred, Mert Hakan, Kent, King, Batshuayi
Nordsjaelland: Hansen, Villadsen, Hansen, Nagalo, Frese, Tverskov, Diomande, Svensson, Ibrahim Osman, Schjelderup, Ingvartsen
Opta istatistikleri
- Avrupa kupalarında Nordsjaelland ile ilk kez karşılaşmaya hazırlanan Fenerbahçe, Danimarka temsilcilerine rakip olduğu iki karşılaşmayı da kazandı (2-1 & 3-0 vs Randers; 2006/07 UEFA Kupası).
- Avrupa kupalarında ilk kez bir Türk takımıyla karşılaşmaya hazırlanan Nordsjaelland, bu sezon ikinci kez bir ülkenin temsilcisiyle ilk kez kozlarını paylaşacak (FCSB-Romanya; Konferans Ligi ön elemeleri).
- Evinde oynadığı son dokuz Avrupa kupası maçını kaybetmeyen Fenerbahçe (8G 1B), taraftarı önünde daha uzun bir yenilmezlik serisini en son Ekim 2015-Ağustos 2017 arasındaki 11 karşılaşmalık dönemde yaşadı.
- Avrupa kupalarında oynadığı son iki deplasman maçında gol yemeyen Nordsjaelland (1G 1B), bu turnuvalarda daha uzun seri yakaladığı bir dönem yaşamadı (2 maç; Temmuz-Ağustos 2018). Danimarka temsilcisi, bu maçı kaybetmemesi durumunda bu turnuvalarda dış sahadaki en uzun yenilmezlik serisini tekrarlayacak (3 maç; Ağustos 2013-Ağustos 2018).
- Avrupa kupalarında oynadığı son yedi maçı kazanan Fenerbahçe (1G; Avrupa Ligi & 6G; Konferans Ligi ön elemeleri), bu turnuvalardaki en uzun galibiyet serisini yaşıyor.
- Avrupa kupalarında dördüncü kez boy göstermeye hazırlanan Nordsjaelland (ön elemeler hariç), daha önceki üç katılımında da turnuvaya ilk turda veda etti (UEFA Kupası; 2003/04-2008/09 & Şampiyonlar Ligi; 2012/13). Bu üç sezonda toplam 10 maça çıkan Nordsjaelland, bu karşılaşmaların dokuzunu kaybetti (1-1 vs Juventus; 2012/13).
- Avrupa kupalarındaki ilk maçına çıktığı 2019/20'den bu yana bu turnuvalarda Türk takımları adına en fazla gol atan oyuncu İrfan Can Kahveci (12; Fenerbahçe x7 & İstanbul Başakşehir x5).
- Bu sezon resmi maçlarda en fazla gol atan Nordsjaelland oyuncusu olan Marcus Ingvartsen (8), Konferans Ligi ön elemelerinde oynadığı üç maçta beş gole katıda bulundu (4 gol & 1 asist).
- 2023/24'te Fenerbahçe formasıyla resmi maçlarda en sık gol katkısında bulunan isim, 60 dakikada bir golde pay sahibi olan Edin Dzeko (598 dakika; 6 gol & 4 asist).
- Bu sezon Konferans Ligi ön elemelerinde Dusan Tadic'ten daha fazla gol atan bir Fenerbahçe oyuncusu bulunmuyor (4). 2018/19'dan bu yana Avrupa kupalarında (Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi & Konferans Ligi) akan oyunda en fazla şut pası veren isim Tadic (117).