Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'in futbol direktörlüğünü yapan Darijo Srna, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin'in Ukrayna ile İskoçya arasında oynanacak 2022 Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off maçını haziran ayına erteleyeceğini söyledi.
Rusya tarafından işgal edilen Ukrayna'da futbol federasyonu, mevcut şartlar altında maçı oynamasının mümkün olmadığını ifade ederek erteleme talep etmişti.
Srna, konuyla ilgili basın mensuplarına verdiği açıklamada bu talebin kabul edileceğini belirtirken "UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ile bir kez daha görüştüm. Şu an kimsenin aklında futbol yok. Bana Ukrayna - İskoçya maçının haziran ayına erteleneceğini söyledi." şeklinde konuştu.
Ceferin'in süreç boyunca kendilerine yardımcı olduğunu ifade eden Hırvat futbol adamı, "Savaş başladığında kendisiyle iletişime geçtim. Futbolcuları ülkeden çıkarmak üzere bir tren ayarlanmasına bizzat yardımcı oldu. Oyunculara yardım edeceğinin sözünü vermişti ve bu sözünde durdu." dedi.
Ukrayna - İskoçya maçının, savaş çıkmadan önce, 24 Haziran'da oynanması planlanıyordu.
FIFA ve UEFA, Ukrayna'yı işgal eden Rusya'nın tüm futbol takımlarının uluslararası organizasyonlardan men etti.