UEFA Kupası 2. ön eleme turu rövanş maçında yarın evinde Hırvatistan'ın Slaven takımıyla karşılaşacak Galatasaray, 199. Avrupa Kupası maçına çıkacak.
Gösterdiği performansla Avrupa arenasında en başarılı Türk ekibi olarak dikkati çeken sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi'nde 131, UEFA Kupası'nda 34, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, Avrupa kupalarında toplam 198 maç oynadı.
Sarı-kırmızılı takım, 198 mücadeleyi geride bıraktığı Avrupa serüveninde 72 galibiyet ve 76 yenilgi alırken, 50 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 256 gol göndermeyi başaran Galatasaray, kalesinde ise 286 gole engel olamadı.
Galatasaray, Avrupa kupalarında bugüne kadar oynadığı ön eleme turu karşılaşmalarında üstün performansıyla dikkat çekiyor. UEFA Kupası 2. ön eleme turunun ilk maçında 2-1 yendiği Hırvatistan'ın Slaven takımıyla yarın sahasında karşılaşacak Galatasaray, geçmişte oynadığı ön eleme maçlarından yüzünün akıyla çıkmayı bildi.
Ön elemelerde bugüne dek toplam 23 maç yapan Galatasaray, bunlardan 18'sini kazanmayı başarırken, yalnızca 5'inde sahadan beraberlikle ayrıldı, hiç yenilmedi. ''Cim Bom'', tamamı Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarında toplam 59 kez fileleri havalandırırken, 20 gol yedi.
UEFA Kupası 2. ön eleme turu rövanş maçında yarın evinde Hırvatistan'ın Slaven takımıyla karşılaşacak Galatasaray, tam 103 gün sonra Ali Sami Yen Stadı'nda seyircisiyle buluşacak. Mecidiyeköy'deki son seyircili maçını, Turkcell Süper Lig'de geçen sezonun 33. haftasında, 19 Mayıs'ta ezeli rakibi Fenerbahçe ile yapan sarı-kırmızılı ekip, 3 ayı aşkın bir süre sonra taraftarının önüne çıkacak. Ali Sami Yen Stadı'ndaki son randevusunda yaşanan olaylar nedeniyle 5 maç seyircisiz oynama cezası alan ''Cim Bom'', taraftarıyla ligde buluşabilmek için 3 iç saha maçının daha geçmesini bekleyecek.
Galatasaray'ın, seyircili Fenerbahçe maçını 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda oynarken, yarınki karşılaşmanın da 30 Ağustos Zafer Bayramı'na denk gelmesi dikkat çekiyor. Galatasaray, bu dönemde iç sahadaki Çaykur Rizespor (Atatürk Olimpiyat Stadı) ve Ankaragücü karşılaşmalarını seyircisiz oynamak zorunda kaldı.