UEFA Uluslar Ligi B Ligi Grup 1'in üçüncü maç haftasında Norveç, Romanya'yı konuk etti.
Hafta içi Sırbistan'a mağlup olarak Avrupa Şampiyonası hayallerine veda eden Norveç sahaya Jarstein, Elabdellaoui, Strandberg, Ajer, Meling, Normann, Berge, Elyounoussi, Odegaard, Haaland ve Sörloth ilk 11'i ile çıktı.
Galatasaray'da forma giyen oyunculardan Omar Elabdellaoui, kaptan olarak çıktığı maçta 79 dakika süre aldı. Martin Linnes ise 70. dakikada Odegaard'ın yerine oyuna dahil oldu.
Norveç'in geliştirdiği hızlı hücumda Odegaard'ın ara pasını tek vuruşla ağlara gönderen Haaland, 13. dakikada Norveç'i 1-0 öne geçirdi.
Sol kanattan topu getiren Meling'in pasında arka direkte topla buluşan Sörloth, 39. dakikada farkı 2'ye çıkartan golü kaydetti: 2-0.
64. dakikada Odegaard'ın pasını boş ağlara gönderen Haaland durumu 3-0 yaptı.
74. dakikada Sörloth'un pasıyla topla buluşan Haaland, ceza sahasına girer girmez yaptığı sert vuruşla kendisinin üç, takımının ise dördüncü golünü attı: 4-0.
Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı ve Norveç sahadan 4-0'lık skorla galip ayrıldı.
Üçüncü maçının ardından ikinci galibiyetini alan Norveç puanını 6'ya yükseltti. İlk mağlubiyetini alan Romanya ise 4 puanda kaldı.
Norveç gruptaki dördüncü maçında 14 Ekim Çarşamba günü Kuzey İrlanda'yı; Romanya ise Avusturya'yı konuk edecek.