Sudan ağlarını 2 kez sarsan 27 yaşındaki futbolcu, Milli takım forması altındaki toplam gol sayısını 34'e çıkardı ve ülke tarihinin efsane ismi 33 gollü Abedi Pele'yi geçerek Gana'nın en skorer futbolcusu oldu.
72 defa Milli formayı terleten kaptan Gyan'ın şimdiki hedefi ise, 90 defayla Gana Milli takım formasını tarihte en çok giyen isim olan kaleci Richard Kingson'u geçmek olacak.
Avrupa'da Udinese, Rennes ve Sunderland forması giyen Gyan, 2011 Eylül'de ise sürpriz bir seçim yaparak Birleşik Arap Emirlikleri'nin yolunu tutmuş ve Al Ain'e transfer olmuştu.
Üst üste 2 sezondur Birleşik Arap Emirlikleri liginde şampiyonluk ve gol krallığı sevinci yaşayan Gyan, ilk sezonunu 21 golle bu sezonu da 31 golle tamamlamıştı.
Hazırlayan: ÖZGÜR İNCE